Kërkesat e certifikimit të CIA-s

CIA (Auditori i Brendshëm Certifikuar) përcaktim është vetëm globalisht i pranuar përcaktim për auditorët e brendshëm. Anyone can study to become a CIA, por disa parakushte duhet të plotësohen. Nëse jeni duke konsideruar duke u bërë një CIA-s, ju së pari duhet të bëni të sigurtë që ju jeni të drejtë për atë kualifikim.

How CIA Certification Can Benefit Your Organization

Ju duhet të plotësojnë disa kërkesat e certifikimit CIA para se të marrë karrierën tuaj në hapin e ardhshëm.

1. Arsim

Para se ju mund të ulen për provimin e CIA-s, ju duhet të bëni të sigurtë që ju keni arsimin e duhur.

Kandidatët e CIA-s duhet të kenë një diplomë 4-vjeçare post-sekondar (ose më e lartë). Kjo shkallë duhet të vijë nga një universitet i akredituar që është njohur nga IIA.

Si dëshmi e arsimit të përfunduar, ju do të kërkohet për të treguar ose:

  • Një kopje e shkallë tuaj ose transkripteve zyrtare
  • Një letër nga universiteti juaj konfirmuar diplomën
  • Një letër nga shërbimet e vlerësimit që konfirmon nivelin e shkallës tuaj

Në qoftë se emri juaj ka ndryshuar që prej diplomimit tuaj universitar, ju gjithashtu do të jetë e nevojshme për të treguar ligjore dokumentet tuaja ndryshimeve Emri.

Deri kohët e fundit, IIA nuk ka pranuar asnjë formë të përvojës së punës në vend të edukimit. Kjo ka ndryshuar që nga, dhe kandidatët tani kanë të drejtë për të marrë provimin e CIA-s, nëse ato plotësojnë një nga kushtet e mëposhtme:

  • Have attained 2 vjet Arsimi post-sekondar plus 5 vjet përvojë pune verifikuar në auditimin e brendshëm apo një ekuivalent, ose
  • mund të demonstrojë 7 vjet përvojë pune verifikuar në auditimin e brendshëm ose ekuivalent

2. Përvoja e punës

Pasi të keni plotësuar kërkesat tuaja të arsimit, ju duhet të plotësoni një sasi të caktuar të përvojës së punës.

Dy opsionet janë në dispozicion për të përfunduar kërkesat tuaja para-CIA provimit.

I parë, në qoftë se ju keni një diplomë 4-vjeçar dhe nuk ka përvojë, ju duhet të plotësoni 24 muaj përvojë pune verifikuar si një auditor i brendshëm ose ekuivalent. Shembuj të përvojës së punës që mund të klasifikohen si "ekuivalent" përfshijnë pajtueshmërinë, auditimi i jashtëm, kontrolli i brendshëm, dhe sigurimi i cilësisë.

i dytë, në qoftë se ju zgjidhni për të përfunduar një diplomë master, ju vetëm do të duhet për të përfunduar 12 muaj përvojë pune verifikuar sepse programin shkallë tuaj zotërinjtë do të konsiderohet e barabartë me 12 muaj përvojë.

Ju janë të nevojshme për të paraqitur një të plotë Përvoja Verifikimit Form, të cilat mund të gjenden në faqen zyrtare IIA.

3. Karakteri Referenca

Duke pasur parasysh se karriera juaj të ardhmen si CIA-s qëndron në duke shfaqur një nivel të lartë të integritetit dhe moralit përveç profesionalizmit, ju duhet të paraqesin një referencë karakter.

Kjo referencë duhet të nënshkruhet nga një CIA-s, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA, ose mbikëqyrësi juaj. Ju mund të gjeni Formularin Simboli këtu.

4. Regjistrohu për provimin

Tani që ju keni përfunduar të gjitha kërkesat tuaja të CIA-s e provimit, është koha për të regjistruar për provim.

Si i nëntor 2010, program kërkon që ju të përfundojë procesin e certifikimit, e cila përfshin të kaluar të gjithë 3 pjesë të provimit, brenda 4 vjet. Nëse ju shkoni mbi këtë afat 4-vjeçar, të gjitha tarifat dhe pjesët e plotësuar e provimit do të konfiskohet.

5. Përgatitja për provimin

Secila pjesë e provimit të CIA-s kushton para, kështu që ju do të duan për të kaluar për herë të parë, nëse është e mundur. Të jetë i sigurt për t'u përgatitur për provimin tuaj një pjesë në një kohë për të rritur shanset tuaj për të kalimit.

Several great Kurse shqyrtim të CIA-s janë në dispozicion për blerje që do t'ju ndihmojë të studiojnë dhe të përgatiten për ditën e madhe.

6. Merrni provimin

Dhënien e provimit të CIA-s dhe kaluar të gjitha tri pjesët është hapi i fundit i kërkesave të certifikuar auditorit të brendshëm.

Ky provim me bazë në kompjuter bën të mundur që kandidatët për të testuar në më shumë se 500 Vende të ndryshme.

7. Get Certifikata juaj

Pasi të keni marrë çdo seksion dhe të kaluar, ju do të keni plotësuar të gjitha kërkesat e certifikimit të CIA-s dhe do të jetë në gjendje për të porositur certifikatën tuaj.

Për të marrë në duart tuaja në këtë dokument hard-fituar, hyni te CCMS dhe plotësoni formularin e porosisë. Çertifikata juaj do të transportohen për ju direkt. Nëse ju duhet një ribotim për ndonjë arsye, ju do të duhet të paguajnë një shtesë $50.

Rruga për caktimin e CIA-s mund të mos jetë e lehtë, por ajo sigurisht që është e vlefshme! Now that you know the requirements, the next step is to find the best CIA study materials!

© Copyright 2019 CrushTheCIAExam.com. Të gjitha të drejtat e rezervuara.