Kërkesat e certifikimit të CIA-s

CIA (Auditori i Brendshëm Certifikuar) përcaktim është vetëm globalisht i pranuar përcaktim për auditorët e brendshëm. Anyone can study to become a CIA, por disa parakushte duhet të plotësohen. Nëse jeni duke konsideruar duke u bërë një CIA-s, ju së pari duhet të bëni të sigurtë që ju jeni të drejtë për atë kualifikim.

Certified Kërkesat Auditorit të Brendshëm

Ju duhet të plotësojnë disa kërkesat e certifikimit CIA para se të marrë karrierën tuaj në hapin e ardhshëm.

1. Arsim

Para se ju mund të ulen për provimin e CIA-s, ju duhet të bëni të sigurtë që ju keni arsimin e duhur.

Kandidatët e CIA-s duhet të kenë një diplomë 4-vjeçare post-sekondar (ose më e lartë). Kjo shkallë duhet të vijë nga një universitet i akredituar që është njohur nga IIA.

Si dëshmi e arsimit të përfunduar, ju do të kërkohet për të treguar ose:

 • Një kopje e shkallë tuaj ose transkripteve zyrtare
 • Një letër nga universiteti juaj konfirmuar diplomën
 • Një letër nga shërbimet e vlerësimit që konfirmon nivelin e shkallës tuaj

Në qoftë se emri juaj ka ndryshuar që prej diplomimit tuaj universitar, ju gjithashtu do të jetë e nevojshme për të treguar ligjore dokumentet tuaja ndryshimeve Emri.

Deri kohët e fundit, IIA nuk ka pranuar asnjë formë të përvojës së punës në vend të edukimit. Kjo ka ndryshuar që nga, dhe kandidatët tani kanë të drejtë për të marrë provimin e CIA-s, nëse ato plotësojnë një nga kushtet e mëposhtme:

 • Have attained 2 vjet Arsimi post-sekondar plus 5 vjet përvojë pune verifikuar në auditimin e brendshëm apo një ekuivalent, ose
 • mund të demonstrojë 7 vjet përvojë pune verifikuar në auditimin e brendshëm ose ekuivalent

2. Përvoja e punës

Pasi të keni plotësuar kërkesat tuaja të arsimit, ju duhet të plotësoni një sasi të caktuar të përvojës së punës.

Dy opsionet janë në dispozicion për të përfunduar kërkesat tuaja para-CIA provimit.

I parë, në qoftë se ju keni një diplomë 4-vjeçar dhe nuk ka përvojë, ju duhet të plotësoni 24 muaj përvojë pune verifikuar si një auditor i brendshëm ose ekuivalent. Shembuj të përvojës së punës që mund të klasifikohen si "ekuivalent" përfshijnë pajtueshmërinë, auditimi i jashtëm, kontrolli i brendshëm, dhe sigurimi i cilësisë.

i dytë, në qoftë se ju zgjidhni për të përfunduar një diplomë master, ju vetëm do të duhet për të përfunduar 12 muaj përvojë pune verifikuar sepse programin shkallë tuaj zotërinjtë do të konsiderohet e barabartë me 12 muaj përvojë.

Ju janë të nevojshme për të paraqitur një të plotë Përvoja Verifikimit Form, të cilat mund të gjenden në faqen zyrtare IIA.

3. Karakteri Referenca

Duke pasur parasysh se karriera juaj të ardhmen si CIA-s qëndron në duke shfaqur një nivel të lartë të integritetit dhe moralit përveç profesionalizmit, ju duhet të paraqesin një referencë karakter.

Kjo referencë duhet të nënshkruhet nga një CIA-s, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA, ose mbikëqyrësi juaj. Ju mund të gjeni Formularin Simboli këtu.

4. Regjistrohu për provimin

Tani që ju keni përfunduar të gjitha kërkesat tuaja të CIA-s e provimit, është koha për të regjistruar për provim.

Si i nëntor 2010, program kërkon që ju të përfundojë procesin e certifikimit, e cila përfshin të kaluar të gjithë 3 pjesë të provimit, brenda 4 vjet. Nëse ju shkoni mbi këtë afat 4-vjeçar, të gjitha tarifat dhe pjesët e plotësuar e provimit do të konfiskohet.

5. Përgatitja për provimin

Secila pjesë e provimit të CIA-s kushton para, kështu që ju do të duan për të kaluar për herë të parë, nëse është e mundur. Të jetë i sigurt për t'u përgatitur për provimin tuaj një pjesë në një kohë për të rritur shanset tuaj për të kalimit.

Several great Kurse shqyrtim të CIA-s janë në dispozicion për blerje që do t'ju ndihmojë të studiojnë dhe të përgatiten për ditën e madhe.

6. Merrni provimin

Dhënien e provimit të CIA-s dhe kaluar të gjitha tri pjesët është hapi i fundit i kërkesave të certifikuar auditorit të brendshëm.

Ky provim me bazë në kompjuter bën të mundur që kandidatët për të testuar në më shumë se 500 Vende të ndryshme.

7. Get Certifikata juaj

Pasi të keni marrë çdo seksion dhe të kaluar, ju do të keni plotësuar të gjitha kërkesat e certifikimit të CIA-s dhe do të jetë në gjendje për të porositur certifikatën tuaj.

Për të marrë në duart tuaja në këtë dokument hard-fituar, hyni te CCMS dhe plotësoni formularin e porosisë. Çertifikata juaj do të transportohen për ju direkt. Nëse ju duhet një ribotim për ndonjë arsye, ju do të duhet të paguajnë një shtesë $50.

Rruga për caktimin e CIA-s mund të mos jetë e lehtë, por ajo sigurisht që është e vlefshme! Now that you know the requirements, the next step is to find the best CIA study materials!

Certifikuar i brendshëm Auditor Paga

Does it feel like your accounting career is at a standstill? Ndoshta ju keni punuar në të njëjtën pozitë në mes të nivelit për vite dhe nuk mund të duket për të levave veten në marrjen e që rritja shumë merituar.

Ju mund të kenë nevojë vetëm një shtytje të thjeshtë në kredencialet tuaja.

If you are already a Certified Kontabilist Publik (CPA), why not take the next step and become a Certified Internal Auditor (CIA)?

Ky dallim shtesë mund të japë karrierën tuaj shtytje shtesë që i duhen për të zhvendosur shkallën paguajë në favor tuaj. Sigurtë nëse kjo është vlerë përpjekje? Të na lejojë të thyejnë atë poshtë për ju:

Auditori i Brendshëm Përshkrimi i punës dhe Pagat

Siç e dini, CIAS janë një ndarje të specializuara të profesionit të kontabilitetit. Përgjithësisht, kontabilistët drejtojnë lëvizjen e parave brenda një biznesi, ndërsa qëllimi i auditorëve të brendshëm është të analizojë dhe të zhvillojë procedurat. Auditorët e brendshëm gjithashtu të sigurojë që paratë nuk po keqpërdoret në ndonjë kapacitet.

Paga juaj si një auditor i brendshëm të certifikuar do të varet nga niveli juaj e përvojës. Në mënyrë tipike, ka një gamë të gjerë të pagave në mes të auditorëve vogël, Auditorët e lartë dhe menaxherët e auditimit.

Junior Auditor

Auditorët e vogël janë të certifikuara më shumë kohët e fundit auditorët e brendshëm me rreth një deri në tre vjet përvojë në auditim.

Paga mesatare auditori i brendshëm në nivelin e vogël shkon në mes të $49,500-$65,500.

Disa nga përgjegjësitë e auditorit të vogël përfshijnë punën me auditorët më të lartë për të planifikuar auditime. Gjatë auditimit, CIAS junior do të jetë përgjegjës për kontrollin e shpenzimeve, të ardhurat dhe çdo të dhënat e tjera financiare për të siguruar që të gjitha numrat e shtuar deri saktë.

Auditori i lartë

Pas disa viteve të përvojës, ju mund të kualifikoheni për pozita të larta të auditorit. Mesatarisht, paga e një auditor të brendshëm të lartë shkon nga $62,750-$80,750.

Auditorët e lartë janë përgjegjës për monitorimin e ditë-për-ditë operacionet e klientëve në një firmë e kontabilitetit. Kjo mund të shkojnë nga një sërë detyrash që mund të përfshijë përgatitjen rakordimet bankare apo auditime, vënë së bashku raporte tatimore, analizuar asetet dhe pagat, dhe përgatitjen e pasqyrave financiare dhe rekomandimet.

Duke pasur njohuri për të jetë një firmë e kontabilitetit për go-për të personi është një hap thelbësor në duke u bërë një auditor i lartë.

Menaxheri i Auditimit

Menaxherët e auditimit janë në krye të zinxhirit ushqimor në botë CIA-s. Këta individë të fitojnë një rrogë mesatare prej $76,250-$101,500.

Disa nga përgjegjësitë kryesore të drejtuesve të auditimit të përfshijë organizimin dhe mbikëqyrjen auditime të brendshme, (e cila shpesh përfshin menaxhimin e një ekip i auditorëve), mbikëqyrjen e procesit të shqyrtimit, dhe bërjen e rekomandimeve të ndryshojë politikat e nevojshme si. Në fund të fundit, Menaxherët e auditimit të ndihmuar kompanitë në përputhje me detyrimet ndërkombëtare dhe të qeverisë.

Ndërsa pagat e mësipërme tregojnë varg mesatare e pagës për çdo pozicion, ekziston një dallim tjetër.

Nëse jeni i punësuar nga një kompani që merr në më shumë se $250 milion në të ardhurat, Paga mesatare juaj për pozitën e do të ndryshojnë. Në këtë lloj të kompanisë, Auditorët junior shpesh bëjnë në mes $53,250-$70,750, Auditorët e certifikuar të lartë të brendshëm mund të tërheqë në mes $69,750-$90,250 dhe menaxherët e auditimit në mënyrë tipike të fitojnë një rrogë mesatare prej $87,750-$121,000.

Paga Krahasimi

Për t'ju ndihmuar të vendosni nëse një karrierë si auditor i certifikuar i brendshëm është për ju, ju mund të dëshironi të krahasuar paga mesatare e CIAS me atë të profesionistëve të tjerë të kontabilitetit.

Two common accounting positions are Certified Public Accountants and Enrolled Agents.

CIA vs PKSH

Paga mesatare për një CIA-s në Shtetet e Bashkuara është afërsisht $64,000, në krahasim me pagën mesatare të një CPA, që është përafërsisht $62,000.

CIA vs EA

Ka një ndryshim relativisht e madhe midis pagës së një auditor i certifikuar Brendshëm (CIA) dhe atë të një agjent të regjistruar (EA).

CIAS zakonisht bëjnë $64,000 në vit, ndërsa QR vetëm mesatare rreth $48,000.

Ky ndryshim i madh në paga ka të ngjarë në lidhje me rolet dhe përgjegjësitë e çdo pozicion. Ndërsa Agjentet regjistruar konsiderohen specialistët e taksave, varg e tyre të ekspertizës është i kufizuar. CIAS janë të pozicionuar në mënyrë unike për të shqyrtuar ekonominë dhe të bëjnë ndryshime në politikën e.

Paga Auditori i Brendshëm të gjithë shtetet

Vend ka një ndikim të fortë në atë që CIAS janë paguar të gjithë kombin. Paga mesatare e një CIA-s mund të ndryshojnë shumë, në varësi të gjendjes në të cilën ju jeni të punësuar.

Për shembull, ekziston $17,000 diferenca midis paga mesatare e një auditori të brendshëm të certifikuar që është duke punuar në Kaliforni, krahasuar me një CIA-s që punojnë në shtetin e Alabamës. Sigurisht, Variablat në koston e jetesës në shtete të ndryshme duhet gjithashtu të jenë faktorë në ekuacionin.

Alabama dhe Kaliforni nuk janë të vetmet shtete me mospërputhjet. Mesatarisht, New York me bazë CIAS të bëjë $75,000 ndërsa homologët e tyre në Ohajo të bëjë vetëm $61,000. Kjo është një $14,000 ndryshim, edhe pse ajo duhet të mbahet mend se kostoja e jetesës në shumë pjesë të Nju Jorkut është dukshëm më e lartë se në Ohajo.

Nëse jeni duke kërkuar për të ndërtuar karrierën tuaj të kontabilitetit dhe për të rritur pagën mesatare tuaj në vit, ju duhet të shikoni në duke shtuar një certifikatë të auditimit të brendshëm në portofolin tuaj.

Ready to start your CIA career? Be sure to check out the best CIA review courses and study materials to help you pass the exam on your first try!

CIA vs PKSH

Accounting certifications come in several different forms. Dalluar dallimet në mes tyre është kyç kur ju jeni duke u përpjekur të vendosë që një është e drejtë për ju.

Me kaq shumë shkurtime, gjërat mund të merrni konfuze. Unë jam duke shkuar për të thyer atë për të bërë gjëra thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë.

Një nga përcaktimet më të zakonshme është ajo e PKSH (Certified Kontabilist Publik), megjithatë, vetëm për shkak se ajo është e njohur gjerësisht nuk do të thotë se është titulli i duhur për ju. Let’s do a CIA vs CPA comparison to find out just how different these positions are.

Job Descriptions

CIA

CIAS, kalojnë shumicën e kohës së tyre kryerjen e auditimeve të brendshme. CIAS janë përgjegjës për të siguruar që të gjithë i të e janë të pasur dhe të t-së janë duke kaluar kur është fjala për "financat të kompanisë.

Ky pozicion kërkon një nivel të lartë të moralit për të siguruar që paratë nuk është duke u mashtruar ose keqpërdorur në asnjë mënyrë.

CPA

CPAs, ne anen tjeter, kanë një certifikim më të gjerë dhe mund të jetë përgjegjës për kryerjen e një numër të vendeve të punës të ndryshme, të tilla si përgatitja tatimit mbi të ardhurat, mbajtja e të dhënave, këshillues, dhe auditimin e pasqyrave financiare për të siguruar që ato janë në përputhje me GAAP.

CPAs duhet të kalojë një seri të 4 testet rigoroze për të bërë të licencuar. Each state has its own educational and experience requirements for CPA licensure.

Arsim dhe punës Kërkesat

CIA

Para se ju mund të bëhet një auditor i brendshëm Certifikuar, ju duhet të përmbushë kërkesat e caktuara arsimore.

Kandidatët e CIA-s duhet të plotësoni një 4 shkallë vit pas shkollës së mesme nga një universitet i akredituar. Ju do të kërkohet për të treguar prova të përfundimit, duke siguruar një kopje të diplomës ose transkripteve, ose një letër e konfirmimit nga universitetin tuaj.

Pasi të keni përfunduar diplomën duhet të fitojë 2 vjet përvojë pune auditimit. Nëse ju vendosni për të ndjekur një diplomë master, kjo do të të llogarisë për 12 i 24 muaj përvojë pune.

Deri kohët e fundit, nuk ka sasinë e përvojës së punës mund të zëvendësohet për kërkesën arsimor, por rregullat kanë ndryshuar. Candidates are now eligible to sit and study for the CIA exam if they have:

i përfunduar 2 vjet të shkollës post-sekondar përveç që ka 5 vjet përvojë pune në fushën e auditimit
ose
i përfunduar 7 vjet përvojë pune verifikuar në fushën e auditimit.

CPA

Një nga dallimet e mëdha mes një CIA-s dhe CPA është kërkesat e tyre përkatëse të arsimit. Shteti në të cilin keni ndërmend për të praktikuar si një CPA përcakton në mënyrë specifike se sa arsimimi duhet të keni.

Për shembull, në Delaware ju janë të nevojshme që të ketë një diplomë bachelor plus 2 vite përvojë pune të përgjithshme të kontabilitetit për të marrë licencën CPA tuaj. Megjithatë, në Kaliforni ju duhet një diplomë universitare (150 Kreditë) dhe 1 year of accounting work experience to get licensed as a CPA. CIAS Ndryshe, të cilët janë të certifikuar në nivel kombëtar, CPAs duhet të marrë një licencë për çdo shtet në të cilin ata praktikojnë.

Duke marrë provimin

CIA

Provimi CIA ka qenë kohët e fundit kondensuar nga një provim 4-pjesë në një provim 3-pjesë.

Pjesë 1 e provimit të CIA-s fokusohet në aktivitetin e auditimit të brendshëm, objektiviteti dhe konceptet e qeverisjes. Ajo gjithashtu mbulon si për të identifikuar rreziqet, drejtuesit, dhe planifikimi.

Pjesë 2 përfshin çdo gjë nga angazhimeve të auditimit dhe mashtrimit për të dokumentit dhe raportit auditimeve.

Pjesa e fundit e provimit të CIA-s mbulon analiza të biznesit dhe teknologjisë së informacionit.

CPA

Për t'u bërë një CPA ju duhet të kalojë 4 Provimet veçanta. Katër seksionet e provimit CPA janë:

Auditimit dhe Vertetim (AUD)
Kontabiliteti financiar dhe Raportimi (FAR)
Rregullim (REG)
Mjedisit të Biznesit dhe Konceptet (BEC)

Rrogë

Siç mund ta shikoni, të dyja rrugët e karrierës të kërkojnë një shumë mjaft e shkollimit dhe punës përvojë. Për shumë njerëz ajo vjen poshtë për atë që do të jetë më fitimprurës në të ardhmen, e cila na sjell në një krahasim të pagës së CIA-s vs CPA.

Me shumicën e pozitave, Pagat ndryshojnë mjaft në varësi të faktit nëse ju jeni një qira hyrje të nivelit të ose të rrinë në një zyrë qoshe në mesin e partnerëve të tjerë në firmën tuaj.

Sipas Payscale.com, Auditorët e Brendshëm të bëjë në mes të $47,800 dhe $58,500 një vit, me auditorët e brendshëm të nivelit të lartë të menaxhimit dhe duke e bërë më pranë $100,000 ose më shumë. Payscale.com listat gamën e pagave të një CPA si në mes të $41,800 dhe $98,400 një vit, me nivel të lartë CPAs përvojë duke bërë sa më shumë që $125,000, nëse jo më shumë.

Sigurisht, në varësi motivimin tuaj dhe aftësinë për të lëvizur deri në shkallë të karrierës, ju kanë potencial për të fituar në mënyrë të konsiderueshme më shumë në dy karrierat.

Nëse keni ndonjë përvojë me këto 2 Emërtimet e kontabilitetit dhe do të donte të ndajnë atë me lexuesit tanë, ju lutem të lënë një koment në kutinë më poshtë, Unë do të të duan të dëgjojmë nga ju!

Si të bëhet një i CIA-s

Shumica e njerëzve që e dëgjojnë termin CIA-s menjëherë kujtoj fshehtë, Agjentët e pasur dhe të mbingarkuara me punë qeveritare.

Versioni tjetër i CIA-s është pak më pak emocionuese, por po aq thelbësore për komunitetin kontabilitetit.

Çfarë është një CIA?

CIA qëndron për Certified Auditorit të Brendshëm. Në parim, një i CIA-s është një llogaritar i cili kryen auditime të brendshme dhe është i certifikuar.

Certifikimit CIA është përcaktim më i lartë i ofruar nga Instituti i Auditorëve të Brendshëm. Ky vërtetim është i njohur në mbarë botën, cila është arsyeja pse ka kaq shumë parakushte që duhet të plotësohen paraprakisht.

Arritja dallimin CIA-s është një mënyrë për të demonstruar njohuritë tuaja të gjerë profesionale të profesionit të auditimit të brendshëm.

Si të bëhet një CIA-s

Siç u përmend më herët, duke u bërë një CIA përfshin shumë parakushte. Për të qenë të sigurt që ju jeni gati për t'u ulur për provimin CIA-s, ju duhet të konstatoj se ju keni të dy kualifikimet e nevojshme arsimore dhe të punës.

Arsim

Së pari dhe më kryesorja, CIAS potencial duhet të plotësoni një 4-vjeçar (ose më e lartë) shkallë post-sekondar. Kjo shkallë duhet të jetë nga një universitet i akredituar.

Për të dëshmuar përvojën tuaj arsimor, ju do të kërkohet për të treguar një kopje të shkallë tuaj ose transkripteve, një letër nga universiteti juaj që konfirmon shkallën tuaj, ose një letër nga shërbimet e vlerësimit që të verifikojë nivelin e shkallës tuaj.

Deri kohët e fundit, nuk kishte asnjë alternativë për kompletimin shkallën 4-vjeçar post-sekondar. Tani, Bordi Global i Drejtorëve do të lejojë një rrugë alternative.

Ata që dëshirojnë të bëhen një CIA-s pa e arritur një diplomë 4-vjeçare janë të pranueshme, nëse ata:

 • I plotë 2 vite të arsimit post-sekondar dhe i plotë 5 vjet përvojë pune verifikuar në auditimin e brendshëm ose ekuivalentet, ose
 • I plotë 7 vjet përvojë pune në auditimin e brendshëm ose ekuivalentet.

Përvoja e punës

Ata kandidatë të cilët kanë përfunduar një diplomë post-sekondar duhet gjithashtu të marrin 2 vjet përvojë të auditimit të brendshëm. Nëse zgjidhni të qëndrojë në shkollë dhe të përfunduar një diplomë master, kjo do të të llogarisë për 12 i 24 muaj përvojë që është e nevojshme.

Edhe pse ju jeni në gjendje për të aplikuar dhe ulem për provimin pa përfunduar përvojën tuaj të punës, ju nuk do të bëhet certifikuar deri sa të gjitha aspektet e programit janë përfunduar në mënyrë të kënaqshme.

Karakteri Referenca

Procesi i certifikimit CIA gjithashtu kërkon që ju të paraqesë një referencë karakter. Kjo referencë karakter duhet të nënshkruhet nga një CIA-s, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA, ose mbikëqyrësi juaj.

Kjo kërkesë shërben për t'ju ndihmuar të vendosur se ju jeni një profesional integritet të lartë moral.

Duke marrë provimin CIA-s

Hapi i fundit për t'u bërë një auditor i çertifikuar i brendshëm përfshin dhënien e provimit të CIA-s. Provimi Certified Auditori i Brendshëm është një provim 3-pjesë që teston kandidatët’ njohja e praktikave të auditimit të brendshëm dhe të kuptuarit e tyre të çështjeve të lidhura, Rreziqet, dhe mjetet juridike.

Pjesë 1

Pjesë 1 e provimit të CIA-s fokusohet në përgjegjësitë e aktivitetit të auditimit të brendshëm, objektivitet, Konceptet e qeverisjes, identifikimin e rreziqeve, menaxhimi dhe planifikimi.

Pjesë 2

Pjesë 2 teste kandidatët për hapat e përdorur për të kryer angazhimeve të auditimit, elemente të mashtrimit, si për të dokumentuar dhe raportuar auditime, si dhe procedurat e ndjekin-up.

Pjesë 3

Kjo pjesë është e gjitha për analizë të biznesit dhe teknologjisë së informacionit. Gjatë pjesës 3 e provimit të CIA-s, Kandidatët janë testuar në menaxhimin e cilësisë, kontabilitetit financiar dhe menaxherial, Ndikimet rregullatore dhe ekonomike, dhe konceptet që lidhen me teknologjinë e informacionit.

Këto tri pjesët e provimit të kombinuar janë konsideruar mësimor kryesor global që është një linjë me Institutin e Auditorëve të Brendshëm International (IIA) Korniza Praktikat Profesionale.

Pjesë 4

Në vitet e mëparshme ka pasur një seksion 4 e provimit të CIA-s që u përqëndrua në aftësitë e menaxhimit të biznesit. Kandidatët ishin në gjendje të aplikojnë për përjashtim nga ky seksion nëpërmjet kredisë Njohjes Profesionale bazuar në fushën e tyre të ekspertizës dhe përvojës. Megjithatë, si e qershor 2013, ky seksion ka qenë i integruar në pjesën 3 e provimit të CIA-s.

CIA-s Tarifat e provimit

Tani që ju e dini se çfarë jeni duke u testuar në, ju mund të dëshironi të dini se çfarë ajo do të kushtojë ju.

Kostoja totale e provimit Certified Auditorit të Brendshëm është e përbërë nga disa taksave. Sa ju do të paguani për provim varet nëse ju jeni një anëtar i IIA, a non-anëtarësh, ose një student / profesor.

IIA Anëtar

Jo Anëtar

Student / Profesor

Tarifa e Aplikimit (për programin)

$100

$200

$50

Pjesë 1

$250

$350

$205

Pjesë 2

$200

$300

$155

Pjesë 3

$200

$300

$155

Anullimi / Tarifa Ricaktimi

$50

$50

$50

Nëse jeni të interesuar në të fituar këtë përcaktim, të jetë i sigurt për të përfunduar të gjitha kërkesat. Pasi këto janë në mënyrë, të jetë i sigurt që të regjistrohen në një kurs të CIA-s me cilësi të shqyrtimit provim për të rritur shanset tuaj për të kaluar çdo seksion të këtij provimi sfiduese në të përpiqet të parë.

Kërkesat CPE CIA-s & Course Recommendations

Ju keni punuar shumë për të bërë një auditor i brendshëm Certified, por nuk e vënë librat tuaj studimore larg vetëm ende. Për të ruajtur përcaktim tuaj të CIA-s, ju janë të nevojshme për të përmbushur të caktuar Kërkesat e CIA-s CPE (Arsimimi i Vazhdueshëm Profesional).

Pse A keni nevojë CPE CIA-s?

Ka dy arsye pse ju duhet të plotësoni CPE CIA-s për të qëndruar në gjendje të mirë me Institutin e Auditorëve të Brendshëm (IIA):

 • Mirëmbajtja e njohurive dhe shkathtësive tuaj
 • Përditësimi njohuritë dhe aftësitë tuaja për të reflektuar ndonjë Përmirësimet dhe zhvillimet që janë bërë me standardet e auditimit të brendshëm, Procedurat, dhe teknika

Kërkesat e Raportimit CPE

Nëse ju jeni tashmë një CIA-s, kjo është përgjegjësia juaj për të vërtetuar që tuaj Orë CPE janë të plota dhe se ata ndjekin udhëzimet e përcaktuara IIA. Ju mund ta bëni këtë duke paraqitur një formë në baza vjetore që shërben si dëshmi se kërkesat të vazhduar arsimimin tuaj janë plotësuar.

Paraqitja vjetore e kërkesave tuaja CPE pritet deri më 31 dhjetor të çdo viti dhe mund të bëhet në Çertifikimit Menaxhimit Kandidati Sistemi i IIA-së (CCMS).

Pasi ju të paraqesë formularin e plotësuar CPE, IIA do të ju dërgoj një letër të njohjes që ata kanë marrë, rishikohet dhe të shikuarat CPE tuaj si të qenë në përputhje me standardet e tyre. Ky proces i lejon ata që të mbajnë gjurmët e CIAS aktive dhe jo aktive.

How To Report

Duke u siguruar që ju e dini se si për të raportuar siç duhet CIA-s arsimimin tuaj të vazhdueshëm do të bëjë ruajtjen caktimin tuaj më të lehtë. Për ta bërë këtë, sigurohuni që raportin tuaj përfshin informacionin e mëposhtëm:

 • Titulli i kurseve CPE dhe / ose përshkrimin e përmbajtjes së mbuluar
 • Të gjitha datat ju morën pjesë
 • Lista vendndodhjen e kursit tuaj ose program
 • Nëse ka pasur një organizatë sponsorizimi, përfshijnë emrin e tyre
 • Kontaktoni me orë të kredisë siç rekomandohet nga sponsorit tuaj kurseve
 • Përfshijnë verifikimin e përfundimit nëpërmjet certifikatës, letër ose vërtetim tjetër i shkruar
 • Dokumentojnë ndonjë publikime mbështetëse, Prezantimet, ose pjesëmarrja ju mund të keni pasur

Çdo CIA i cili dorëzon një raport duhet të mbajë të gjitha të këtij dokumentacionit në dosje për një minimum prej 3 vjet. Kjo do të mbulojnë në rast se IIA (ose i emëruari) kërkon këtë informacion.

Kategori Raportimi

Ka 5 kategori të ndryshme të raportimit për arsimim të vazhdueshëm të CIA-s. Këtu janë përshkrimet dhe kërkesat e tyre:

1. Praktikuar CIAS

Një CIA i cili aktualisht është duke kryer funksione të auditimit është e nevojshme për të përfunduar 40 orë të CPE çdo vit.

2. Jo-Praktikuar CIAS

Një CIA i cili nuk është aktualisht duke praktikuar mund të ndryshojnë statusin e tyre të certifikimit në profilin e tyre CCMS, por ende është e nevojshme për të përfunduar 20 orë të CPE çdo vit.

Ruajtja 20 orë të CIA-s CPE lejon CIAS të mbajë emërtimin e tyre, por ata nuk janë në gjendje për të ushtruar funksionet e auditimit të brendshëm.

3. CIAS pension

CIAS të cilët nuk i kryejnë funksionet e auditimit të brendshëm për shkak të daljes në pension duhet të ndryshojnë statusin e tyre në CCMS. Ata nuk janë të nevojshme për të përfunduar çdo CPE, por ato janë gjithashtu nuk lejohet të kryejë funksione të auditimit të brendshëm.

4. Joaktiv (Periudha Grace) Gjendje

CIAS që dështojnë për të përmbushur kërkesat e IIA-së CPE automatikisht do të vendosen në statusin pasiv dhe nuk mund të përdorë emërtimin e tyre të CIA-s. Kjo mbetet rasti derisa ata kanë dorëzuar raportin e vitit të kaluar CPE. Çdo përdorim i gabueshëm i përcaktimit të tyre do të raportohet në IIA për veprim disiplinor.

5. Rivendosja për Statusin Active

CIAS të cilët kanë qenë inaktive për më shumë se 12 muaj janë të detyruar të raportojnë orë CPE në nivel të statusit që vlen për situatën e tyre. Ata gjithashtu do të kërkohet të paguani një tarifë rivendosjen kur ata përfundojnë raportimin e tyre.

Kurse të pranueshme CPE

The following criteria are used to determine whether potential CPE courses are acceptable for CIA’s:

Kursi duhet të jetë një program formal i të mësuarit që kontribuon drejtpërdrejt në kompetencën profesionale të CIA-s. Programet e pranueshme duhet:

 • Jepni kontributin tuaj për kompetencë profesionale.
 • Specifikoni nivelin e njohurive ose kompetencën që pjesëmarrësit duhet të jenë në gjendje për të shfaqur pas përfundimit të programit.
 • Arsimit ose përvojë shtet parakushte, nëse është e aplikueshme.
 • Të zhvillohen nga individë të kualifikuar.
 • Të sigurojë përmbajtje e cila është deri në datën.
 • Të jetë profesional.

Shumica Kurse Popular CPE

Më e përdorur gjerësisht kurse CPE të CIA-s janë të ofruara nga Gleim Rishikimi i CIA-s. They offers a variety of different classes that will fulfill all of the necessary requirements. Sipas hulumtimit tonë, kjo kompani ka një përzgjedhje të gjerë të kurseve se çdo kompani të tjera në industrinë e CIA-s e provimit.

Shpërblyera CPE Hour Kategoritë

Kur ju jeni të dhënë së pari përcaktimin tuaj CIA-s, ju do të jepet orë CPE. Në vitin e parë të fituar përcaktim tuaj, ju do të merrni 40 orë të CPE dhe një shtesë 40 orë për vitin e ardhshëm. Këto 80 Orët janë të bazuara në të fituar përcaktim tuaj, jo në karrem sponsorizim.

Në vitet në vijim, ju mund të jepet orë CPE në disa kategori të ndryshme, por secili është i mbuluar në një numër të caktuar të orëve:

 

Kategori

Orë maksimale Dhënë

Arsim

40

Publikime

25

përkthime

10

Prezantimet me gojë

25

Pjesëmarrje

15

Vlerësimet i jashtëm i cilësisë

20

Sigurohuni që ju të qëndrojnë deri në datën në studimet tuaja dhe rekord CPE tuaj në mënyrë të përshtatshme për të shmangur ndonjë problem me mbajtjen përcaktim tuaj CIA-s.